Tillbaka
Stjärnglans över årets Mossagårdsfestival!

Den elfte Mossagårdsfestivalen i ordningen går av stapeln 15-17 juni 2018 och som vanligt lyser stjärnglansen över vår kringbyggda 1800-talsgården i Veberöd dagarna tre. Inte minst för att här finns mycket av den intressantaste nya musiken men också för att de många artisterna får en unik arena att glänsa på. Bokade till årets festival är Ebbot och hans trogna kompband, storrockande Martin Prahl's Skelter Wheel och flertalet underbart ösiga kvinnliga yrvädersakter som Vånna inget, The OhNos, Simone Moreno och Hedda Hatar.

Grymma tolkningar i Så mycket bättre, egna TV-programmet Ebbots Ark, frontfigur i Union Carbide Productions och Soundtrack of Our Lives, hans stora röst, karisma, humor och särpräglade uttryck har gjort Ebbot till en av Sveriges folkkäraste artister. Han kommer till Mossagården med sitt trogna kompband, nu som "The Chrystal Methmaids". Ebbot återkommer gärna till Mossagårdsfestivalen och han gillar det ekologiska tänket bakom:

-   Någonstans har man alltid vetat att det här inte är den optimala världen, det som sker är ett     
     stort experiment. Det här systemet funkar inte i längden! Så det är bra att det kommer nya      
     krafter och nya festivaler, som Mossagårdsfestivalen. Nu händer det jävlar med saker och jag
     vill vara en del i det!

Och vi kan ju inte sticka under stol med att vi längtar efter yrvädersband som Vånna Inget, som sedan starten 2011 varit ett band som berört publik i både småstäder och metropoler. Karolina Engdahls poetiska texter har nått rakt in i hjärtat på publiken, samtidigt som bandets förföriska popmelodier i kombination med en påtagande punkintensitet har gjort liveframträdanden till något helt annat än bandets studioinspelningar. Garagerockinfluerade punkpop-tjejerna i The OhNos första singel Headless in Hell knockade totalt och följdes upp av bandbeskrivande Queens of the Underworld och fullängdsdebuten Sounds from the Basement. Vi kan förvänta oss ett sjuhelsikes sväng, en gemensam nämnare med dansanta artisten Simone Moreno! Hedda Hatar från Lund är kanske det minst kända i sammanhanget - men inte länge till! Med sin imponerande scennärvaro och grymma attityd drar indierock-tjejerna med sig hela publiken och lämnar ingen oberörd.

Varmt välkomna!