Årets festligaste festivalminnen!

Solen sken, vi njöt, och det var en helt underbart magisk festival. Tack alla ni som kom ~ jag träffade en hel del grönsakskunder och också återkommande festivalbesökare :-). Och jo, visst regnade det under lördagen, men det var också mysigt. Besökarna kröp samman och småpratade i halmen eller fikade i trädgårdscaféet. Tältet höll för regnmassorna och hampan på åkern, den njöt av regnet. Jag också.

Årets oväntade: Det var årets headline ShitKid som sökte upp pappa, lånade lantbrukskläder och gick in till Esther, vår gris, och fotade lantliga instagrambilder. Esther gillar uppmärksamhet och var med på noterna. Hon nämndes också under konserten, en stor dag för grisen!

Bästa konsert: Härliga nya band med många begåvade tjejer, mina favoriter ~ Agusa och Shitkid. Men annars, avslutande Babian, de är ostoppbara livemästare! Och Sista Bossen förstås som hängde i scenen från alla vinklar och sjöng!

Sämsta bästa: En av festivalbodarna har kodlås och något hade fått låset att strejka. Besökare ville handla mat och öl så jag hoppade in genom luckan, det blev ett graciöst svanhopp som imponerade. Jag kunde sälja, men sedan kom jag inte ut. Efter lång väntan på bultsaxen tröttande jag och provade att även hoppa ut. Men jag la handen för långt ut i luckan, hela försäljningsdisken tippade och nattamaten åkte till marken med ett stort brak (dock inget kras) mitt under Naomi Wiehes skönsång. Men det är väl så det ska vara, antingen väsnas jag eller åskan, för den ljöd också under Naomi fina spelning… Naomi som hade med pappa Thomas i publiken. Kul att se honom igen!

Årets nyhet: Den mobila DJ:cykeln Veloklang, som helt off-grid bär en modern studio som ploppade upp här och var inom festivalområdet och försåg oss med ljuvlig pausmusik. Även partyfamiljen Hectors från nöjesparken Tyrolen och Kafé de Luxe i Växjö (samt Far i Hatten och Grand Öl & Mat i Malmö) dök upp och spontan DJ:ade i ladan. Underbart! Sådana spontanspelningar är härliga.   

Störst kunnande: Janne Röeds föreläsning om klimatsmart odlande och kolinlagring i jorden, Elenore Bendel Zahns vandring och lärande om jordens skafferi och naturens hud- och hårvård och sist men inte minst Biobyggarnas workshop i hur man kan bygga med hampa, en växt som vi på Mossagården vurmat för länge. Nu är hampan snart tillbaka i gemene mans kunskapsbank, där den har varit förlorad så länge...

Längsta utflykt: Det får bli hästen Ascot som vandrade hela vägen ner till närmsta villakvarter. Kl. 05.30 på söndagsmorgonen var jag och hämtade tillbaka honom… Han var nöjd, både hemma och i grannarnas trädgård, fast de nymornade grannarna såg tämligen förvånade ut och skrattade åt den helvita hästen som puttade runt deras trädgårdsmöbler.

TACK TACK TACK,
Till artisterna, volontärerna, sponsorerna, utställarna och hela festivalteamet med Paul, Fredrik, Carola, Willmer, Jimmy, Christer, Bengt, MariAnne och många många fler.
Ni är alla guld värda!

               Känner ni att ni missat något roligt? Passa på att besöka oss under våra
                sommarkvällar med musik: 13/7, 27/7, 10/8, 24/8, 7/9 (7-8/9 är det Ekorundan,   
                www.ekorundan.se).

                Hoppas att vi ses på nästa festival den 13-15:e juni 2020. Det blir något alldeles    
                extra, tänker vi!

                Hälsar Ebba-Maria Olson, festivalgeneral